محل تبلیغات شما

 

رموز بیداری از خواب غفلت

 خودسازی و تزكیه نفس، واجب‌ترین كار در زندگی انسانی است، و بدون آن انسان در زندگی حیوانی فرو می‌رود و راه به جایی نمی‌برد انبیاء و اولیاء كوشیده‌اند، پیوسته بشر را از خواب غفلت بیدار كنند و او را متوجه به هدف زندگی و هدف از خلقت انسان نمایند

 چند نكته جهت بیدار شدن :

1-وقتی انسان در زندگی هدفی غیر از آن چه خدا فرموده در ذهن خود در نظر می‌گیرد قطعاً به خواب غفلت فرو رفته است و هرقدر آن‌ هدف برای ش مهم‌تر باشد نشانه سنگین‌تر بودن خواب غفلت اوست. 

2-عجب و غرور باعث می‌شود انسان به خواب غفلت برود. 

3-از علائم یقظه و بیداری از خواب غفلت آن است كه انسان به دنبال راهنما و استادی برای تزكیه نفس باشد. 

4-یقظه ی كامل و صد در صد، باعث می‌شود انسان صد در صد، مطیع استادش شود كه خداوند با معرفتی قلبی و عمیق آن استاد را به او شناسانده و حجت را بر او تمام كرده است. 

5-انسان بیدار به شفای امراض روحی، بیشتر از شفای امراض جسمی اهمیت می‌دهد.مثلاً اگر حسود باشد و در اثر تلاش در راه تزكیه نفس و سپس عنایت ائمه اطهار (علیهم‌السلام) از این مرض سالم شود و دیگر حسادتی در خود نبیند بسیار خوشحال‌تر از زمانی است كه از یك سرطان كشنده شفا یافته است. 

6-خداوند همه روزه با وسایل مختلف و فریادهای بیدار كننده، انسان را بیدار می‌كند، لذا قرآن و پیامبر و اولیائش را ذكر و مذكر (یعنی كسی كه انسان را متوجه حقیقت می‌كند) نامیده است 

7-كسی كه تزكیه نفس را در متن زندگی و بقیه چیزها را در حاشیه قرار دهد، از خواب غفلت بیدار شده است. 

8-شخصی كه به سلامتی روح خود به اندازه سلامتی جسم خود اهمیت می‌دهد، اندكی بیدار است، و اگر سلامتی روح خود را خیلی مهمتر از سلامتی بدنش بداند، به میزانی كه اهمیت می‌دهد، بیدارتر است. 

9-كسی كه سكوتش همراه با تفكر و نگاهش همراه با عبرت و سخنش همراه با توجه دادن دیگران به حقیقت نباشد، غافل است. 

10-خطر به خواب رفتن، برای رانندگانی كه در سیر الی الله خود را مسلط به رانندگی و جاده و ماشین می‌بینند، بسیار زیادتر از افرادی است كه تازه شروع به رانندگی كرده‌اند. 

11-كسانی كه مدتی است در سیر الی الله مشغول تزكیه نفس هستند مانند رانندگانی هستند كه با سرعت بالا در جاده‌ای در حال حركت‌اند و باید از هر جهت مراقب باشند خواب غفلت آنان را فرا نگیرد زیرا گاهی با اندك غرور و خودپسندی انسان خود را كسی حساب كرده از ادامه مسیر غافل می‌شود و فكر می‌كند می‌تواند استاد مردم و راهنمای آنان به سوی خدا باشد مثل این اشخاص مثل دانشجویی است كه در رشته پزشكی درس می‌خوانند و پس از مدتی به خود مغرور شده و فكر می‌كند جراح ماهری است و دست به عمل جراحی خطرناك می‌زند و چه‌بسا روح یك انسان بیمار به امراض روحی را با جراحی ناشیانه و ناقص خود می‌كشد. 

12-كسی كه می‌خواهد از خواب غفلت بیرون بیاید، باید سعی كند با یكی از اولیاء خدا و اساتید با معنویت تزكیه نفس ر‌وحی همنشین شود تا آنان با سخنان بیدار كننده موجب بیداری او از خواب غفلت شوند. 

13-بیدار ماندن مهمتر از بیدار شدن است؛ زیرا بسیاری از افراد با حوادثی از قبیل مرگ نزدیكان و دیدن برخی معجزات و خواب‌ها، به طور موقت از خواب غفلت بیدار می‌شوند اما نمی‌توانند بیداری خود را حفظ كنند و لذا پس از مدتی مجدداً به وضع گذشته یا بدتر از آن باز می‌گردند(این خیلی مهمه) 

 

راه و روش یقظه و بیدار شدن از خواب غفلت در بیان علامه طباطبایی 

 

روشى كه براى ما در همه حال و همه شرائط، در حد ضرورت است ، روش ‍ بندگى و به عبارت دیگر، خداشناسى است . 
و راه آن طبق آنچه از كتاب و سنت بر مى آید، همانا یاد خدا و امتثال تكالیف عملى است . 
یعنى : 
همان مراقبه و محاسبه است 
فعلا به این ترتیب كه هر صبح كه از خواب ، بیدار مى شوید، تصمیم بگیرید كه خدا را فراموش نخواهید كرد. آن گاه ، به طور استمرار، خود را در برابر خدا تصور كنید. 
سید محمد حسین طباطبائى 


بسم الله الرحمن الرحیم 

قسمت دوم 

السلام علیكم 
لازم است : همتى برآورده و توبه نموده ، به مراقبه و محاسبه بپردازید. به این نحو كه : هر روزه كه طرف صبح از خواب بیدار مى شوید، قصد جدى كنید كه : هر عملى كه پیش آید، رضاى خدا، عزاسمه را مراعات خواهم كرد. آن وقت در هر كارى كه مى خواهید انجام دهید، نفع آخرت را منظور خواهید داشت ، به طورى كه اگر نفع اخروى نداشته باشد، انجام نخواهید داد، هر چه باشد. و همین حال (را) تا شب ، وقت خواب ، ادامه خواهید داد. 
وقت خواب ، چهار پنج دقیقه اى در كارهایى كه روز انجام داده اید، فكر كده و یكى یكى از نظر خواهید گذرانید، هر كدام مطابق رضاى خدا انجام یافته ، شكر بكنید و هر كدام ، تخلف شده استغفار بكنید. و این رویه را هر روز ادامه دهید. این روش اگر چه در بادى حال . سخت و در ذائقه نفس تلخ مى باشد، ولى كلید نجات و رستگارى است . 
و هر شب ، پیش از خواب ، توانستید، سور مسبحات ؛ یعنى : سوره حدید و و صف و جمعه و تغابن را بخوانید و اگر نتوانستید، تنها سوره را بخوانید و پس از بیست روز، از حال اشتغال ، حالات خود را براى بنده در نامه بنویسید. ان شاءالله موفق خواهید بود. 
محمد حسین طباطبائى 


بسم الله الرحمن الرحیم 

قسمت سوم برادر عزیز! 
لازم است كه به مراقبت بپردازید و با تمامى قوا، به سوى خداى متعال توجه كنید و خود را در برابر حق ببینید و تصور كنید. 
و ضمنا، روزانه ، اقلا، با خداى خود، عزاسمه ، ساعتى خلوت كرده و ذكر او مشغول باشید. 
با استخاره ، یكى از دو ذكر شریف : 
((لا اله الا الله )) روز هزار مرتبه ، یا هزار و هفتصد و پنجاه مرتبه ، یا اگر توانستید سه هزار مرتبه مشغول شوید. 
و در خوردن و نوشیدن ، حرف زدن ، معاشرت و خواب از افراط و تفریط بپرهیزید. فرصت را غنیمت شمارید، چنانكه مى فرماید: 
((ان لربكم فى ایام دهركم نفحات . الا فتعرضوا بها و لا تعرضوا عنها)) و فقكم الله و ایدكم ان شاءالله . 
محمد حسین طباطبائى

رموز بیداری از خواب غفلت در بیان علامه طباطبایی

دعای امام حسین روز عاشورا

برداشتی از سخنان بزرگان

كه ,، ,خواب ,بیدار ,غفلت ,انسان ,خواب غفلت ,از خواب ,خود را ,است كه ,تزكیه نفس ,الله الرحمن الرحیم قسمت ,باعث می‌شود انسان

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها