خواب صبحگاهی و مشکلات عمومی بدن :
الف) بی حالی و سستی عمومی و کاهش انرژی بدن :
بدن انسان در طول خواب شبانه شارژ می شود تا آماده کار و تولید انرژی و حرکتی در طول روز شود حال اگر قبل از طلوع آفتاب بیدار نشود و به خواب خود ادامه دهد انرژی جذب شده را مجدداً تخلیه خواهد نمود و بجای استفاده مفید از انرژی کسب شده در طول روز بابی حالی و سستی همراه خواهد بود . و تمام آنروز را با بی حوصلگی و حتی بیمار گونه سپری خواهد کرد .
ب) اَدم عمومی بدن
حتماً برای همه ما تجربه شده است که بعد از خواب صبح بدنمان به خصوص زیر چشمانمان ورم (پف) کرده و صورتمان حالت غیر طبیعی پیدا کرده است . علت چیست ؟وقتی بدن انسان در بی تحرکی و س باشد مقداری از آب موجود در خون به بیرون رگها نشت کرده و باعث ورم بدن می شود . و چون نازکترین قسمت پوست بدن انسان پوست پلک تحتانی چشم می باشد لذا تورم و اَدم فوق بیشتر در آن ناحیه دیده می شود .البته سایر قسمت های بدن مانند حنجره ، پاها و . تورم پیدا می کنند ولی به نسبت کمتری خود را نشان می دهد و در حنجره و تارهای صوتی خود را با خشونت صدا نشان می دهد
مضرّات خواب صبحگاهی بر دستگاه گردش خون (قلب و عروق) :
وظیفه دستگاه گردش خون که شامل قلب و دستگاههای متصل به آن می باشد ، رساندن اکسیژن و مواد غذایی از طریق انتقال خون به تمام سلولهای بدن بوده و از طرفی مواد زاید و دی اکسید کربن را جهت دفع به دستگاههای مربوطه مانند دستگاه تنفسی و کلیه ها می رساند .
در هنگام خواب ، ضربان قلب کاهش می یابد و در صورت ادامه یافتن خواب صبح و در مواقع غیر طبیعی ممکن است در کار سیستم گردش خون بخصوص قلب اختلال ایجاد شود و گاهی همین موضوع ممکن است به سکته قلبی منجر شود .
و علاوه بر آن به علت چسبندگی و ایستادگی خون در رگها ممکن است گرفتگی رگها بوجود آمده و ه ای از خون در رگهای تنفسی گیر کند و باعث بیماری دیگری به نام آمبولی ریوی شود.
مضرّات خواب صبحگاهی بر هوش و استعداد :
در هوش و استعداد علاوه بر عوامل ارثی عوامل محیطی نیز نقش دارند .
یکی از عوامل اصلی و موثر در هوش و استعداد و بهره برداری صحیح از آن ، داشتن نظم در زندگی است . حال شما فردی را در نظر بگیرید که بیشتر اوقات خود را در خواب می گذراند و از خواب صبح خود نمی گذرد . آیا چنین فردی می تواند در زندگی خود برنامه منظمی داشته باشد ؟ مسلماً جواب منفی است .
بنابراین خواب صبح مانع ایجاد نظم و در نتیجه ایجاد خلاقیت در روز خواهد شد و بطور کلی چنین فردی از هوش و استعداد ذاتی خود بهره کافی نخواهد برد و به عبارت دیگر خواب صبح می تواند مانع ظهور هوش و استعداد ذاتی شود .
خواب صبحگاهی و ظهور دردهای جسمی :
با توجه به اینکه خواب صبح سبب کاهش سیستم ایمنی بدن می شود ونیز سطح آستانه درد را افزایش می دهد . دردهای جسمی نیز نمایانتر شده بطوریکه دردهائی که اکثراً به حالت خاموش می باشند بعد از یک خواب صبح طولانی ظهور خواهند کرد .
مضرّات خواب صبحگاهی بر سینوزیت :
در صورت انسان چندین حفره بنام سینوس وجود دارد . که راه خروج ترشحات آنها بوسیله مجرایی در بینی باز شده که جهت جلوگیری از عفونت و التهاب آنها ترشحات موجود در آنها از طریق بینی به بیرون ریخته می شوند . حال به هر دلیلی این مجرا بسته شود ممکن است سینوزیت یا التهاب سینوس بوجود آید .
عوامل مختلفی از جمله گرفتگی بینی بر اثر سرماخوردگی ، انحراف بینی ، تورم و التهاب بینی بر اثر آلرژی و غیره باعث بسته شدن این مجاری می شوند . یکی از مواردی که می تواند باعث انسداد بینی شود خواب به خصوص خواب بلند مدت در صبح می باشد . پس خواب صبح می تواند منشأ عفونت های سینوس صورت شود و ایجاد سینوزیت نماید .
خواب صبحگاهی و عفونت گوش:
چون گوش میانی از طریق مجرائی به نام شیپور استاش با حلق ارتباط دارد ، حال به هر دلیلی این مجرا بسته شود چون ترشحات گوش میانی نمی تواند تخلیه شود و این بسته شدن مجرا سبب عفونت گوش می شود . خواب صبح می تواند باعث تورم و التهاب حلق و حنجره شود و از دلایل عفونت گوش میانی خواب صبح می باشد . علاوه بر آن به علت تجمع و تکثیر باکتریها و قارچها در مجرای گوش ممکن است عفونت گوش خارجی هم ایجاد شود .
مضرات خواب صبحگاهی بر پوست و مو:
الف) زردی پوست بدن :
به علت عدم دفع بموقع و کافی مواد زاید از بدن ونیز به علت تخریب گلبولهای قرمز فرسوده در خون و ایجاد بیلی روبین ( رنگدانه ای که سبب پیر نشان دادن پوست می شود)،پوست به زردی و چروکیدگی می گراید . و اگر این پوست در معرض نور خورشید قرار گیرد ، بتدریج دچار سوختگی (آفتاب سوختگی) خواهد شد و ممکن است به تیرگی بگراید و در نهایت در پوست بخصوص پوست صورت لک ایجاد شود .
ب) چرب شدن پوست :
به علت کاهش ذخیره مواد غذایی بدن ، چربی های ذخیره شده در زیر پوست آب شده و اکثراً بعد از یک خواب بخصوص خواب صبح در زیر آفتاب ، پوست بدن چرب شده که همین موضوع می تواند مشکلات دیگری از قبیل ایجاد آکنه (جوش) و مشکلات عصبی به دنبال داشته باشد .
ج) ریزش مو:
یکی از عوامل ریزش مو ، اضطراب و استرس می باشد . بنابراین اضطراب و بدخلقی ناشی از خواب صبح یکی از دو علل اصلی ریزش مو می باشد . علاوه بر آن کمبود برخی مواد مانند روی – آهن و مس و اختلال در ترشح برخی هورمونها نیز می تواند باعث ریزش مو شود و کمبود این مواد هم می تواند ناشی از اضطراب و خواب بی موقع باشد .
مضرّات خواب صبحگاهی بر دستگاه اسکلتی و حرکتی:
خواب زیاد و بخصوص خواب صبح می تواند مانع تحرک و سوخت و ساز طبیعی بدن شود . به همین لحاظ ممکن است شرایط را برای ایجاد چاقی و بیماریهای حرکتی از جمله ضعیف شدن عضلات بدن و غیره ایجاد کند . علاوه بر آن بی تحرکی خود زمینه بیماریهای دیگری از قبیل بیماریهای قلب و عروق و . می باشد .
مضرّات خواب صبحگاهی بر تولید مثل و مشکلات جنسی :
یکی از علل بوجود آمدن مشکلات جنسی اضطراب می باشد . اضطراب ناشی از خواب صبح می تواند بر روی مسائل جنسی فرد نیز اثر بگذارد و گاهی باعث ناتوانی جنسی بخصوص در مردان شود
درباره این سایت